درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-13  |  2024-12-03  |  بروز شده در: 1403/09/13 - 15:26:5 FA | AR | PS | EN
انتقال ۱۸۳ هزار پناهجوی افغان در سه سال گذشته به امریکا            بسته شدن انستیتوت‌های طبی بروی دختران            افغانستان امروز به مصاف نیپال می رود            آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟            رونمایی از بسته جدید کمک‌های امریکا به اوکراین            پیام کوتاه تهران به واشنگتن درباره سوریه            سفر سرپرست وزارت صحت عامه حکومت طالبان به چین             اعطای رتبه جنرالی به آخرین نظامی امریکایی خارج شده از افغانستان            امروز نشست اکو در ایران بدون حضور نماینده طالبان برگزار می‌شود             ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی             معرفی 23 کودک مصاب به سوراخ قلب به شفاخانه‌های کابل            کشته شدن 100 تن در نتیجه درگیری هواداران فوتبال در گینه            فراهم شدن امکانات معیشتی برای ۲۰۰ هزار خانواده افغان تا سال ۲۰۲۶            شهروندان افغان‌ در خط مقدم سرمایه‌گذاری در ایران             سفر قریب الوقوع پوتین به هند            






تاریخ نشر: 1403/08/14 - 06:41:2
تعداد بازدید: 327
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آیا پیروزی ترامپ معادلات در افغانستان را برهم میزند؟
 آیا پیروزی ترامپ معادلات در افغانستان را برهم میزند؟

شمارش معکوس برای انتخابات سرنوشت ساز ریاست جمهوری در امریکا آغاز شده است. دونالد ترامپ یا کامالا هریس؟ نبردی سنتی میان دو جناح رقیب حاکم بر سیاست ایالات متحده.

 مانند همیشه انتخابات امریکا برای بسیاری از مردم جهان مهم است؛ زیرا انتخاب هر یک از دو رقیب می‌تواند معادلات قدرت در ابعاد جهانی را دچار نوسان کند.

 ترامپ یک امریکاگرای افراطی است که از ماموریت‌های جهانی ایالات متحده انتقاد می‌کند و معتقد است که منابع تخصیصی برای اقدامات امریکا در ورای مرزهای ایالات متحده بار سنگینی را بر مالیات دهندگان امریکایی تحمیل می‌کند و پروژه‌های زیربنایی در داخل ایالات متحده را مختل می‌سازد.

 او در دوره‌های گذشته حتی از سهم بزرگی که امریکا برای تامین مالی بزرگترین سازمان نظامی جهان یعنی پیمان آتلانتیک شمالی به عهده دارد نیز به وضوح انتقاد کرده، ناتو را یک سازمان منسوخ دانسته و سایر اعضای این سازمان از جمله قدرت‌های اروپایی را به پذیرش سهم بیشتر برای تامین مالی آن تحت فشار قرار داده است.

 با این حال هنوز هم یکی از بحث برانگیزترین میراث‌های دوره سلطه ترامپ بر امریکا امضای پیمان استعماری دوحه میان ایالات متحده و طالبان است. مذاکرات مستقیم امریکا با طالبان به منظور پایان دادن به طولانی‌ترین جنگ تاریخ ایالات متحده در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ آغاز و انجام یافت؛ مذاکراتی که در نهایت به سرنگونی دولت جمهوری و بازگشت مجدد طالبان به قدرت منجر شد و نظامیان امریکایی توانستند خاک افغانستان را به طور کامل و احتمالاً برای همیشه ترک کنند.

 این بدون شک بزرگترین هدیه دونالد ترامپ به رهبران طالبان بود؛ رهبرانی که تا پیش از آن در فهرست سیاه گروه‌های تروریستی همه کشورها و سازمان‌های بین‌المللی قرار داشتند؛ اما ترامپ اعلام آمادگی کرده بود که از آنان در کمپ دیوید پذیرایی می‌کند تا توافق‌نامه‌ای تاریخی میان ایالات متحده و طالبان را به امضا برساند.

 افزون بر این هدیه با ارزش که افغانستان را با تمام تسلیحات امریکایی و ۲۰ سال دولت سازی، بدون جنگ و خونریزی به طالبان واگذار کرد، ترامپ در مناسبت‌های مختلف از طالبان تمجید کرده است، آنان را جنگجویانی «باهوش» و «سختکوش» توصیف کرده که «از جنگ خسته شده‌اند.»

 در انتخابات پیشین امریکا زمانی که دونالد ترامپ به کرونا مبتلا شده بود یک رسانه امریکایی گزارش داد که مقامات طالبان برای بهبودی او دعا می‌کنند و آرزو دارند که او بر جو بایدن؛ رقیب دموکرات خود غلبه کند و همچنان در کاخ سفید بماند.

 اکنون که ترامپ بار دیگر به صحنه بازگشته و بر بنیاد نظرسنجی‌ها شانه به شانه کامالا هریس؛ رقیب دموکرات خود در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری پیش می‌رود به گونه‌ای که احتمال پیروزی او درست به اندازه رقیبش بالاست، آیا طالبان احساس مشابهی دارند و برای پیروزی ترامپ دعا می‌کنند؟

 آگاهان می‌گویند که پاسخ قطعی برای این پرسش وجود ندارد؛ زیرا طالبان تاکنون از موضع‌گیری رسمی درباره انتخابات امریکا پرهیز کرده‌اند و ظاهراً همانند بسیاری از کشورها با بیم و امید به این روند نگاه می‌کنند و از جانب دیگر، مواضع ترامپ نیز نسبت به طالبان در طول سال‌های پس از ریاست جمهوری او غالباً انتقادی، بعضاً انتقام جویانه و در برخی موارد تهدیدآمیز بوده است. ترامپ از اینکه دولت جو بایدن، تسلیحات امریکایی به ارزش میلیاردها دالر را به طالبان واگذار کرده خشمگین است. او بارها ادعا کرده است که اگر در کاخ سفید باقی می‌ماند هرگز اجازه نمی‌داد که طالبان به سلاح‌های امریکایی دسترسی پیدا کنند.

 نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری امریکا همچنین از اینکه بر اساس ادعای او نظامیان امریکایی پایگاه استراتژیک بگرام در شمال کابل را به طالبان واگذار کرده و طالبان آن را به چینی‌ها داده‌اند نیز بارها انتقاد کرده است و می‌گوید که اگر همچنان رئیس جمهوری ایالات متحده باقی می‌ماند هرگز بگرام را ترک نمی‌کرد؛ زیرا به تعبیر او از پایگاه هوایی بگرام تا سایت‌های هسته‌ای چین تنها یک ساعت فاصله است!

 شاید همین انتقادات باعث شده باشد که طالبان موضع خود را نسبت به ترامپ تغییر داده و از بازگشت دوباره او به قدرت چندان خوشحال نباشند؛ همان حسی که مخالفان طالبان از جمله افغان‌های فعال در امریکا را امیدوار کرده که با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری، سیاست خارجی واشنگتن در قبال افغانستان به طور بنیادی تغییر کند و امریکا با حمایت از جریان‌های ضد طالبان زمینه سقوط رژیم حاکم را فراهم سازد.

 با این همه به باور بسیاری از کارشناسان فارغ از حملات لفظی و موضع‌گیری‌های سیاسی جناح‌های رقیب در داخل ایالات متحده، میان آنان درباره لزوم خروج نیروهای امریکایی از افغانستان و عدم بازگشت دوباره آنان در آینده، اختلاف نظر عمیقی وجود ندارد و همین امر موجب می‌شود که بی‌توجه به اینکه چه کسی مستاجر بعدی کاخ سفید خواهد بود انتظار تغییرات اساسی و بنیادین در زمینه سیاست خارجی و راهبردهای نظامی ایالات متحده در قبال افغانستان و طالبان وجود نداشته باشد.

 اما این واقعیت را نیز نباید از نظر دور داشت که لاش‌های مذبوحانه طالبان برای شناسایی رسمی این رژیم از سوی دولت دموکرات به رهبری جو بایدن با شکست روبرو شده و به همین دلیل شاید دست کم بخشی از رهبران طالبان انتظار داشته باشند که با پیروزی دونالد ترامپ موضع واشنگتن تغییر کند و رژیم آنان از سوی واشنگتن به رسمیت شناخته شود و به همین دلیل، همانند انتخابات قبلی امریکا برای پیروزی ترامپ «دعا» کنند. محمدرضا امینی

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/34220






*
*

*



نیز بخوانید

آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟


هدف روسیه از رابطه گرم با طالبان چیست؟


نفرت عمومی از اسرائیل به ورزشگاهها رسید


تاثیر بازگشت ترامپ بر جنگ ایران و اسرائیل چه خواهد بود؟


آیا امریکا بخاطر اسرائیل آماده جنگ با ایران است؟


«اول برنده» کارزار انتخابات امریکا کیست؟


مقصر سقوط کیست؛ یک گناه و صد متهم


میراث شهید نصرالله در دستان نعیم قاسم


بریکس پلس توان رقابت با غرب را دارد؟


نقش امریکا در گسترش بحران اوکراین





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

ساخت بندر موقت در ساحه سرحدی میان افغانستان و ترکمنستان

انتقال ۱۸۳ هزار پناهجوی افغان در سه سال گذشته به امریکا

بسته شدن انستیتوت‌های طبی بروی دختران

افغانستان امروز به مصاف نیپال می رود

آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟

رونمایی از بسته جدید کمک‌های امریکا به اوکراین

پیام کوتاه تهران به واشنگتن درباره سوریه

سفر سرپرست وزارت صحت عامه حکومت طالبان به چین

اعطای رتبه جنرالی به آخرین نظامی امریکایی خارج شده از افغانستان

امروز نشست اکو در ایران بدون حضور نماینده طالبان برگزار می‌شود

ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی

معرفی 23 کودک مصاب به سوراخ قلب به شفاخانه‌های کابل

کشته شدن 100 تن در نتیجه درگیری هواداران فوتبال در گینه

فراهم شدن امکانات معیشتی برای ۲۰۰ هزار خانواده افغان تا سال ۲۰۲۶

شهروندان افغان‌ در خط مقدم سرمایه‌گذاری در ایران

سفر قریب الوقوع پوتین به هند

لت‌وکوب بی‌رحمانه یک دختر افغان در ترکیه

شورای امنیت درباره افغانستان نشست برگزار می‌کند

قطر برای تقویت و بازسازی بنیادهای فرهنگی افغانستان همکاری می کند

افزایش همکاری دهلی با کابل برای کاهش نفوذ پاکستان

ایجاد بازار مشترک افغانستان-چین در مسیر معدن «مس عینک»

تلاش تازه اتحادیه اروپا برای جلب حمایت ترامپ از اوکراین

سرمایه‌گذاری یک موسسه بین المللی برای مقابله با تغییرات اقلیمی در افغانستان

رهبر طالبان دستور منع جهاد در پاکستان را صادر کرده‌است

تعجب ایلان ماسک از کمک‌های میلیاردی امریکا به افغانستان


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.